Ислэг гэж юу вэ?

Ислэг гэж дангаараа хүнс байдаггүй. Ислэг гэдэг нь олон төрлийн бодисын нийлбэр юм. Тиймээс эдгээр олон бодисын нийлбэрийг ”ИСЛЭГ” гэж нэрлэдэг. Ихэнх ислэг боловсордоггүй буюу шимэгддэггүй тул хамт хэрэглэсэн бусад хоол хүнсний зохицуулж өгдөг эерэг нөлөөтэй. Ислэг нь уусдаг ба уусдаггүй гэсэн 2 төрөл байдаг.

- Уусдаг ислэг гэж усанд уусдаг нүүрс уснаас бүрдэх бүлэг бодисыг хэлнэ. Үүнийг агуулдаг хүнсний гэвэл жимс, овьёос, арвай, буурцагт ургамал /вандуй, шош/

- Уусдаггүй ислэг нь ургамлын эсийн хананаас үүсдэг, уусдаг уусдаггүй бодис юм. Үүнийг агуулдаг хүнс гэвэл улаан буудай, хөх тариа, бусад үр тариа багтана.

Ислэгийн агууламж өндөртэй хүнс эрүүл мэндэд маш олон төрлийн ач тустай. Тухайлбал: чихрийн шижин, харвалт, цусан дахь холестриныг бууруулах, зүрхний өвчний эрсдэлийг бууруулж өгдөг ашиг тустай. Хүн амын ислэгийн хэрэглээ харилцан адилгүй бөгөөд 20-30 гр ислэгийг хоногт хэрэглэх нь эрүүл мэндийн хувьд ач тустай гэж үздэг. Судалгаагаар АНУ-д л гэхэд ихэнх хүмүүс хүнсний ислэгийг хоногт хэрэглэвэл зохих хэмжээнээс хоёр дахин бага иддэг нь тогтоогдсон байдаг. Насанд хүрсэн хүн хоногт 25 грамм ислэг хэрэглэвэл зохино. Тэгвэл хоногийн хэрэгцээт ислэгээ дараах хүнсний зүйлээс авч болно. Энэ ч утгаараа хүнсэндээ үр тариа, буурцагт ургамал, хар талх, гурвалжин будаа, шар будаа, хөц будаа, түлхүү хэрэглэх Арвайн гурил, хивэг, вандуйн гурил, хошуу тарианы гурил, маалингын гурил, хөх тарианы гурилаар хийсэн бүтээгдэхүүн өдөр бүр тогтмол хэрэглэх. Тиймээс бид өдөр тутмынхаа хүнсний хэрэглээнд ислэгээр баялаг хүнсний бүтээгдэхүүнийг сонгож хэрэглэх нь зүйтэй.


Ислэгээр баялаг ЛАПША олон үрийн гурил

Үндэсний брэнд бүтээгч ГРИЙН ГРУПП-ийн хувьд хэрэглэгчиддээ өдөр бүр шинэ, эрүүл, чанартай хүнсийг түгээхээр ажилладаг. Энэ ч утгаараа 7 төрлийн орцтой ЛАПША олон үрийн гурилыг үйлдвэрлэн хэрэглэгчиддээ хүргэж буй. Лапша олон үрийн гурил нь Хөх тарианы гурил, вандуйн гурил, улаан буудайн гурил, маалингын гурил, бүхэл үрийн гурил, хошуу тарианы гурил, гурвалжин будааны гурил гэсэн 7 төрлийн орцыг агуулж өгснөөрөө онцлогтой бүтээгдэхүүн юм. Лапша олон үрийн гурилыг өдөр бүр хүнсэндээ тогтмол хэрэглэснээр хэрэглэгч таны эрүүл мэндэд маш олон төрлийн ач тустай. Лапша олон үрийн гурилын 7 орцны талаар мэдээлэл хүргэе.

- Маалингын гурил нь бие организмд чухал хэрэгцээтэй кали, магни% селенээр баялгаас гадна ислэгийн агууламж, тэжээллэг чанар өндөртэй. Маалингын гурил нь бамбай булчирхай үйл ажиллагааг дэмжиж, эд эсийн дархлааг сайжруулж өгдгөөрөө онцлогтой.

- Хөх тарианы гурил: эрүүл мэндэд тустай, чухал ач холбогдолтой бүтээгдэхүүнүүдийн нэг нь хөх тариа юм. Хөх тариаг манай улсад их хэмжээгээр хэрэглээд удаагүй байгаа ч гадны улсуудад тэр дундаа Герман, ОХУ, Польшид хамгийн ихээр тариалж хэрэглэдэг. Хөх тариан гурил нь хөхөлбөр саарал өнгөтэй, буудайн гурилаас үл орлогдох амин хүчил ихтэй, хүнсний ислэг болон В-н төрлийн амин дэмээр баялаг, өөх тосыг бага хэмжээгээр агуулдаг. Хөх тарианд агуулагддаг ислэг, витамин, минерал зэрэг нь биед олон талын ач холбогдолтой. Цусны даралтыг тогтвортой байлгахад дэмжлэг үзүүлнэ.Хүнсэндээ тогтмол хэрэглэснээр хөхний хорт хавдар, түрүү булчирхайн хорт хавдар, бүдүүн гэдэсний хорт хавдрын эсэргүүцэлд дэмжлэг үзүүлдэг. Цусны сахарын хэмжээ буюу чихрийн шижин бууруулахад дэмжлэг үзүүлдэг.Хөх тарианд агуулагдах ислэг усанд уусах чанартай учир цөсний хүчлийг бууруулж цөсний чулуу бий болохоос сэргийлэхэд дэмжлэг үзүүлдэг.

- Гурвалжин будааны гурилыг тогтмол хэрэглэснээр зүрхний шигдээс, холестерол, чихрийн шижин, хөхний хорт хавдар зэрэг өвчний эрсдэлээс хамгаалах боломжтой.

- Вандуйн гурилыг эрүүл хоолны дэглэм баримталдаг хүмүүс, ходоод гэдэсний замын өвчтэй, жингээ хасдаг хүмүүс хэрэглэдэг. Энэ бүрэлдэхүүн хэсэг нь витамин / тэжээлийн дутагдлыг хурдан нөхөж, бие махбодын удаан хугацааны ханасан байдлыг дэмжиж, жингээ хүссэн хэмжээнд хүргэх, эрүүл мэндийг сайжруулахад тусалдаг.

- Хошуу тарианы гурил нь зохистой, зохистой хоол тэжээлийн зайлшгүй шаардлагатай бүтээгдэхүүн юм. Энэ гурилд улаан буудайгаас 5 дахин их, хүний бие мах бодийн хэвийн үйл ажиллагаанд шаардлагатай фруктоз агуулагддаг.Хошуу тарианы гурилаар хийсэн бүтээгдэхүүн нь хүний хоол тэжээлд чухал үүрэг гүйцэтгэдэг ислэг, гемицеллюлозыг агуулдаг тул гэдэсний хөдөлгөөнийг сайжруулж, дархлааны системийг бэхжүүлж өгдгөөрөө онцлогтой.

- Улаан буудайн гурилын найрлагад Е, PP, B-ийн төрлийн амин дэм, цайр зэрэг нь бие организмын дархлалын системийг сайжруулж, өвчлөлөөс урьдчилан сэргийлэх үйлчилгээтэй. Мөн цайрын агууламж ихтэй учраас хавдрын болон үрэвслийн эсрэг үйлчилгээ үзүүлдэг.

- Бүхэл үрийн гурил нь ходоод гэдэсний үйл ажиллагааг сайжруулж, цусан дахь чихрийн хэмжээг багасган, зүрх судасны өвчнөөс урьдчилан сэргийлж биеийн эсэргүүцлийг сайжруулна. Мөн хүний биед хуримтлагдсан хортой бодисуудыг өөртөө шингээж гадагшлуулан, хэт таргалалтаас сэргийлэн, хорт хавдар болон идээт үрэвслүүдээс сэргийлнэ. Энэ үүднээс биологийн идэвхт бодис их хэмжээгээр агуулсан буудайн бүхэл үрийн гурилаар шимт чанартай, эмчилгээ сувиллын ач холбогдол бүхий бүтээгдэхүүн буй болгох боломжтой. Бүхэл үрийн гурил нь жирийн боловсруулсан цагаан гурилтай харьцуулшгүй сайн талтай гэдгийг сүүлийн үед хүмүүс ихээр ярих болсон. Тиймээс хоолны дэглэм барьж буй хүмүүс гурилын хэрэгцээндээ бүхэл үрийн гурил хэрэглэх хэрэгтэй. Таргалалт, диабитаас сэргийлнэ, цаашилбал цусны даралт, зүрхний өвчин, хорт хавдраас ч сэргийлэхэд тустай.

   Хүний биед ашиг тустай амин дэмээр баялаг 7 төрлийн орцыг агуулсан ЛАПША хэрчсэн гурилыг сонгон хэрэглэснээр таны эрүүл мэндэд маш олон төрлийн ач тустай. Та өөрийнхөө төлөө болон хайртай хүмүүсийн эрүүл биеийн төлөө Лапша олон үрийн гурилаа сонгон хэрэглээрэй.

                                                                       ҮНДЭСНИЙ БРЭНД ЛАПША

                                                          ҮНДЭСНИЙ БРЭНД БҮТЭЭГЧ ГРИЙН ГРУПП



" />
Долоон орцны гайхамшиг

Долоон орцны гайхамшиг

2021 1-Р Сар 19


Ислэг гэж юу вэ?

Ислэг гэж дангаараа хүнс байдаггүй. Ислэг гэдэг нь олон төрлийн бодисын нийлбэр юм. Тиймээс эдгээр олон бодисын нийлбэрийг ”ИСЛЭГ” гэж нэрлэдэг. Ихэнх ислэг боловсордоггүй буюу шимэгддэггүй тул хамт хэрэглэсэн бусад хоол хүнсний зохицуулж өгдөг эерэг нөлөөтэй. Ислэг нь уусдаг ба уусдаггүй гэсэн 2 төрөл байдаг.

- Уусдаг ислэг гэж усанд уусдаг нүүрс уснаас бүрдэх бүлэг бодисыг хэлнэ. Үүнийг агуулдаг хүнсний гэвэл жимс, овьёос, арвай, буурцагт ургамал /вандуй, шош/

- Уусдаггүй ислэг нь ургамлын эсийн хананаас үүсдэг, уусдаг уусдаггүй бодис юм. Үүнийг агуулдаг хүнс гэвэл улаан буудай, хөх тариа, бусад үр тариа багтана.

Ислэгийн агууламж өндөртэй хүнс эрүүл мэндэд маш олон төрлийн ач тустай. Тухайлбал: чихрийн шижин, харвалт, цусан дахь холестриныг бууруулах, зүрхний өвчний эрсдэлийг бууруулж өгдөг ашиг тустай. Хүн амын ислэгийн хэрэглээ харилцан адилгүй бөгөөд 20-30 гр ислэгийг хоногт хэрэглэх нь эрүүл мэндийн хувьд ач тустай гэж үздэг. Судалгаагаар АНУ-д л гэхэд ихэнх хүмүүс хүнсний ислэгийг хоногт хэрэглэвэл зохих хэмжээнээс хоёр дахин бага иддэг нь тогтоогдсон байдаг. Насанд хүрсэн хүн хоногт 25 грамм ислэг хэрэглэвэл зохино. Тэгвэл хоногийн хэрэгцээт ислэгээ дараах хүнсний зүйлээс авч болно. Энэ ч утгаараа хүнсэндээ үр тариа, буурцагт ургамал, хар талх, гурвалжин будаа, шар будаа, хөц будаа, түлхүү хэрэглэх Арвайн гурил, хивэг, вандуйн гурил, хошуу тарианы гурил, маалингын гурил, хөх тарианы гурилаар хийсэн бүтээгдэхүүн өдөр бүр тогтмол хэрэглэх. Тиймээс бид өдөр тутмынхаа хүнсний хэрэглээнд ислэгээр баялаг хүнсний бүтээгдэхүүнийг сонгож хэрэглэх нь зүйтэй.


Ислэгээр баялаг ЛАПША олон үрийн гурил

Үндэсний брэнд бүтээгч ГРИЙН ГРУПП-ийн хувьд хэрэглэгчиддээ өдөр бүр шинэ, эрүүл, чанартай хүнсийг түгээхээр ажилладаг. Энэ ч утгаараа 7 төрлийн орцтой ЛАПША олон үрийн гурилыг үйлдвэрлэн хэрэглэгчиддээ хүргэж буй. Лапша олон үрийн гурил нь Хөх тарианы гурил, вандуйн гурил, улаан буудайн гурил, маалингын гурил, бүхэл үрийн гурил, хошуу тарианы гурил, гурвалжин будааны гурил гэсэн 7 төрлийн орцыг агуулж өгснөөрөө онцлогтой бүтээгдэхүүн юм. Лапша олон үрийн гурилыг өдөр бүр хүнсэндээ тогтмол хэрэглэснээр хэрэглэгч таны эрүүл мэндэд маш олон төрлийн ач тустай. Лапша олон үрийн гурилын 7 орцны талаар мэдээлэл хүргэе.

- Маалингын гурил нь бие организмд чухал хэрэгцээтэй кали, магни% селенээр баялгаас гадна ислэгийн агууламж, тэжээллэг чанар өндөртэй. Маалингын гурил нь бамбай булчирхай үйл ажиллагааг дэмжиж, эд эсийн дархлааг сайжруулж өгдгөөрөө онцлогтой.

- Хөх тарианы гурил: эрүүл мэндэд тустай, чухал ач холбогдолтой бүтээгдэхүүнүүдийн нэг нь хөх тариа юм. Хөх тариаг манай улсад их хэмжээгээр хэрэглээд удаагүй байгаа ч гадны улсуудад тэр дундаа Герман, ОХУ, Польшид хамгийн ихээр тариалж хэрэглэдэг. Хөх тариан гурил нь хөхөлбөр саарал өнгөтэй, буудайн гурилаас үл орлогдох амин хүчил ихтэй, хүнсний ислэг болон В-н төрлийн амин дэмээр баялаг, өөх тосыг бага хэмжээгээр агуулдаг. Хөх тарианд агуулагддаг ислэг, витамин, минерал зэрэг нь биед олон талын ач холбогдолтой. Цусны даралтыг тогтвортой байлгахад дэмжлэг үзүүлнэ.Хүнсэндээ тогтмол хэрэглэснээр хөхний хорт хавдар, түрүү булчирхайн хорт хавдар, бүдүүн гэдэсний хорт хавдрын эсэргүүцэлд дэмжлэг үзүүлдэг. Цусны сахарын хэмжээ буюу чихрийн шижин бууруулахад дэмжлэг үзүүлдэг.Хөх тарианд агуулагдах ислэг усанд уусах чанартай учир цөсний хүчлийг бууруулж цөсний чулуу бий болохоос сэргийлэхэд дэмжлэг үзүүлдэг.

- Гурвалжин будааны гурилыг тогтмол хэрэглэснээр зүрхний шигдээс, холестерол, чихрийн шижин, хөхний хорт хавдар зэрэг өвчний эрсдэлээс хамгаалах боломжтой.

- Вандуйн гурилыг эрүүл хоолны дэглэм баримталдаг хүмүүс, ходоод гэдэсний замын өвчтэй, жингээ хасдаг хүмүүс хэрэглэдэг. Энэ бүрэлдэхүүн хэсэг нь витамин / тэжээлийн дутагдлыг хурдан нөхөж, бие махбодын удаан хугацааны ханасан байдлыг дэмжиж, жингээ хүссэн хэмжээнд хүргэх, эрүүл мэндийг сайжруулахад тусалдаг.

- Хошуу тарианы гурил нь зохистой, зохистой хоол тэжээлийн зайлшгүй шаардлагатай бүтээгдэхүүн юм. Энэ гурилд улаан буудайгаас 5 дахин их, хүний бие мах бодийн хэвийн үйл ажиллагаанд шаардлагатай фруктоз агуулагддаг.Хошуу тарианы гурилаар хийсэн бүтээгдэхүүн нь хүний хоол тэжээлд чухал үүрэг гүйцэтгэдэг ислэг, гемицеллюлозыг агуулдаг тул гэдэсний хөдөлгөөнийг сайжруулж, дархлааны системийг бэхжүүлж өгдгөөрөө онцлогтой.

- Улаан буудайн гурилын найрлагад Е, PP, B-ийн төрлийн амин дэм, цайр зэрэг нь бие организмын дархлалын системийг сайжруулж, өвчлөлөөс урьдчилан сэргийлэх үйлчилгээтэй. Мөн цайрын агууламж ихтэй учраас хавдрын болон үрэвслийн эсрэг үйлчилгээ үзүүлдэг.

- Бүхэл үрийн гурил нь ходоод гэдэсний үйл ажиллагааг сайжруулж, цусан дахь чихрийн хэмжээг багасган, зүрх судасны өвчнөөс урьдчилан сэргийлж биеийн эсэргүүцлийг сайжруулна. Мөн хүний биед хуримтлагдсан хортой бодисуудыг өөртөө шингээж гадагшлуулан, хэт таргалалтаас сэргийлэн, хорт хавдар болон идээт үрэвслүүдээс сэргийлнэ. Энэ үүднээс биологийн идэвхт бодис их хэмжээгээр агуулсан буудайн бүхэл үрийн гурилаар шимт чанартай, эмчилгээ сувиллын ач холбогдол бүхий бүтээгдэхүүн буй болгох боломжтой. Бүхэл үрийн гурил нь жирийн боловсруулсан цагаан гурилтай харьцуулшгүй сайн талтай гэдгийг сүүлийн үед хүмүүс ихээр ярих болсон. Тиймээс хоолны дэглэм барьж буй хүмүүс гурилын хэрэгцээндээ бүхэл үрийн гурил хэрэглэх хэрэгтэй. Таргалалт, диабитаас сэргийлнэ, цаашилбал цусны даралт, зүрхний өвчин, хорт хавдраас ч сэргийлэхэд тустай.

   Хүний биед ашиг тустай амин дэмээр баялаг 7 төрлийн орцыг агуулсан ЛАПША хэрчсэн гурилыг сонгон хэрэглэснээр таны эрүүл мэндэд маш олон төрлийн ач тустай. Та өөрийнхөө төлөө болон хайртай хүмүүсийн эрүүл биеийн төлөө Лапша олон үрийн гурилаа сонгон хэрэглээрэй.

                                                                       ҮНДЭСНИЙ БРЭНД ЛАПША

                                                          ҮНДЭСНИЙ БРЭНД БҮТЭЭГЧ ГРИЙН ГРУПП



Сүүлд оруулсан мэдээ
Долоон орцны гайхамшиг Долоон орцны гайхамшиг
Ислэг гэж юу вэ? Ислэг гэж дангаараа хүнс ...